Flag Counter
A csillagok háborognak - egy filmes legendával kevesebb
2016. december 16. írta: Hungarian Geographic

A csillagok háborognak - egy filmes legendával kevesebb

A Zsivány Egyes beütötte az utolsó szöget a Star Wars koporsójába.
Úgy, ahogy hazánk utolsó legendás alakjából Puskás Öcsiből a pénz- és hírnévhajhász utókor csinált egy ihatatlan sört, egy állami milliárdokban lubickoló mégis kiesés ellen küzdő minden futballszurkoló által gyűlölt kiscsapatot, néhány semmilyen köztéri szobrot, meg hetente/havonta egy-egy írást olyanok tollából, akiknek szüksége van néhány új kedvelésre a Facebookon.
ro1.jpg

Amióta a Disney megvásárolta 4 milliárd dollárért a Lucasfilmet 2012-ben egy marketing és kereskedelmi szempontból sikeres üzleti modelt hozott létre aminek a lényege az árukapcsolásra épült vásárlási kényszer meglovaglása.
ro2.jpg
Láttad a filmet a moziban? Akkor, ha gyerek vagy könyörögj ki egy, de inkább több játékot ami a Csillagok Háborújához kapcsolódik. Ha tinédzser, akkor skera játékkonzólt venni. Ha meg életed teljében lévő felnőtt, akkor ugye nem gondolod komolyan, hogy egy Csillagok Háborúja összes részét tartalmazó, diszdobozos Blu Ray megvásárlása nélkül te valaki vagy?
A tavaly bemutatott Az ébredő erő szinte egy az egyben az 1977-ben bemutatott Egy új remény átdolgozása. Tavaly még le lehetett nyelni, hogy semmi újdonság nincs a Csillagok Háborújában - de idén már nem.
A Zsivány Egyes - rengeteg jelenetet ismétel meg az előző részekből, ami az ötlettelenség illetve a biztos, kockázat nélküli anyagi haszon megszerzése motivál. Amivel nem is lenne baj, ha nem egy filmes legendát áldoznának fel erre a célra.
ro3.jpg
A jelenetek ismétlése régebbi, saját epizódokból egy dolog. Viszont amikor újraértelmezik és ellopják amikor Rambo egy nyíllal lelő egy szovjet helikoptert, számomra az volt az a pillanat, amikor eltemettem magamban a Star Wars univerzumát. Amikor meg a Birodalmi Rohamosztagosok keresztüzén átkocog az egyik hősünk, úgy hogy az arcát a tenyerével(!) védi meg az a momentum amikor eldöntöttem, hogy soha többet nem veszek semmilyen Star Wars és Disney terméket.
ro4.jpg
A Zsivány Egyes látványos teret biztosít azoknak akik hátat fordítanak, megcsalják és zsiványkodnak a legendás Csillagok Háborújával.
Akik az eredeti élményt keresik azok hangulatuktól függően vagy meg kapják (ha nosztalgiázni akarnak), vagy nem (ha valami újra számítanak) amiért beültek a moziba. Akik meg fiatalok ahhoz, hogy tudják miről beszélek amikor az eredeti részek nagyszerűségükről írok, azoknak meg tökmindegy, megkapják a maguk 2.5 óráját amiről lehet sztorizni pár napig: 8/10
 
Ide nem tudom, hogy mit kellene írnom azért, hogy a Facebookon is kövessétek a Hungarian Geographic oldalát, vagy legalább az eddigi jegyzeteimre is rákattintsatok itt, a blogomon. De! Amíg kitalálom, addig bátran lepjetek meg ha tetszett az írásom, és szerezzetek nekem egy perc örömöt, azzal, hogy követtek a Facebookon és beleolvastok a többi írásomba is

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariangeographic.blog.hu/api/trackback/id/tr1712051721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása