Flag Counter
Utazzzik a magyar 2017
2017. július 03. írta: Hungarian Geographic

Utazzzik a magyar 2017

Az elmúlt években a diszkont légitársaságok árversenyének hála fillérekért lehet eljutni Európában és Ázsiában szinte bárhova. Az olcsójánosok és filléreskedő mucuskák számának mennyiségi megugrása következtében az online világában megdöbbentően fejfájdító, de egyben szánalmasan vicces posztok és falüzenetek tömegeivel találkozhatunk napiszinten a különböző utazási csoportokban. Ezeket olvasva nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy hazánkfiai és lányai csak dicsekednek ostobaságukkal, vagy csak szeretnek hülyét csinálni magukból ország-világ előtt?
A mai írásomban őnekik állítok emléket:
cheap.jpg

#SzupiNyari2017 - Szijjasztok!
5 év spórolás után sikerült közösen szabit kivennünk a párommal és találtunk 5000 forintért repjegyet #görögbe. De aztán találtunk 4195-ért #Barcelónába. Hogy tudjuk visszakapni a görög jegyünk árát?
Barcelonába lesz 8 óránk összesen a szerelmemmel. Tudtok valami #occsó helyi boltot, ahol főzéshez bevásárolhatnánk, esetleg ahol a #konzervek akciósan vannak? Vagy vigyünk inkább #rántott #húsos #szenyót? Mijen kaját adnak a repcsin? Nekem mindegy, csak hagymás legyen! De a társam glükóz- és lisztmentes teljes kiőrlésű bioásványokkal teli naturál indiai domboldalon érlelt vegetáriánus dájetet csinál jógamatracon tálalva, neki nem mindegy! A gépen milyen hosszú a sor az “all you can eat”-nél?
Ha a többieknek is #izzad a #hónalja, akkor lehet olyan, hogy ilyen nagy tömegben a gépen valakinek pont olyan lesz a hónalj illata, mint a szívemcsücskéé? Csak azért kérdezem, mert nem akarom részegen csukott szemmel összetéveszteni egy idegennel.
Látom #Milánó fele repülünk. Ha szépen megkérem a sofőrt beugorhatnánk oda 1,5-2 órára - biztos a többi utas is szeretne körbenézni Milánóba, így is maradna 6 óránk Barcelonára. Esetleg, ha lenne Milánóba két óránk, akkor belefér egy másfélórás Juventus meccs?
#Ojjan izgatott vagyok a nagy utunk előtt! Tudjátok, hogy pontosan #milyen #idő lesz amikor odaérünk? Esetleg letudnátok bontani az időjárást órákra, percekre?
Ha leszállunk Milánóban, majd Barcelonában is, akkor milyen ruhát vigyünk magunkkal? Szépet? Vagy szépet és kényelmeset? Milyen színűt? Nekünk nagyon fontos, hogy jól mutassunk a Facebookon ahogy kipiáljuk a #bakancslistánkat.
És ha esik, visszakapjuk #arepülőjegyünk árát? Mennyi #kártérítést fogunk kapni?
Ha a nyakamban van a fényképezőgép és a hátamon a kistáskám, akkor miért kellene #becsekkolnom a bőröndöm és idegeskednem, hogy belefér-e a légitársaság által megadott méretbe? Akkor elég lesz a gép indulása előtt a repülőtérre érnünk 10-15 perccel korábban? Ugye megvárnak? Hisz a utas az első! Nem?!
A bográcsállványt szerintetek észreveszik ha a kabátom ujjába csúsztatom? Nem nagy, kicsi! Nincs félméteres. Nem lesz gyanús, ha nyáron kabátban utazunk?
#Képeslapot #Lanzafame -ról vehetek Barcelonában? És akkor az olyan, mintha ott is lettünk volna. Vagy csináljak inkább tetoválást ez az örökké emlékezetes nagy utam emlékére?
Magyarul legyen a tetoválás vagy idegen nyelven? Thaiban megszívtam pedig olyan szép tetkót csinált az ausztrál-thai félvér hippi művészmester egy kínai büfé menüjét vadul böngészve. Az kértem, hogy tetoválja fel a “béke, nyugalom és örök szerelem” gondolatot thaiul a csuklómra. Fél évvel később a kedvenc kínai kifőzdémben felröhögött a tulaj meglátva a tetoválásom:
- Gagaszán! Miért van a bőjődbe vésve, hogy: szecsuáni yí-pin édes savanyú illatos csirkehúscsík pirítva? Tyéged átvágtyak!”
- Miért vágtak volna át?
- Ki hajott már ojat, hogy szetyuáni yí-pin égyes sajanyú ilyatos tyirkehútycsík pijítva - jántyott bejingi üvegtyészta néjkül?
jonbovi.jpg
Mit javasoltok, mit érdemes ez a szupinyaris expediciónk alatt megnéznünk Milánóban és Barcelonában kényelmesen? Mit tanácsoltok? Szeretnénk elmenni egy olyan múzeumhoz, ahol nagyon nagy betűvel van kiírva, hogy: #Múzeum - lehetőleg magyarul, hogy a Facebookon a külföldiül nem beszélő ismerőseim is értsék az új borítóképemet és irigykedjenek, hogy milyen komoly utazáson vettem részt, ahol még múzeumba is sikerült eljutnom. A múzeum belépő ára nem számít, úgyis csak kívülről akarunk fényképezkedni, a sok hülye ismim úgysem tudja hogy nem is mentünk be hahaha.
Barcelonában szeretnénk #sznorizni. De nem tudunk úszni és vízálló kameránk sincsen, meg igazából nem is érdekel. Viszont a sznorisképek bedöntik a netet. Tudtok olyan állatkereskedést, ahol lehet kölcsönözni búvármaszkot amivel a bolt akváriumánál csinálhatnánk olyan képet, mintha sznoriztunk volna?
Esetleg ha összejön Milánóba 2 óra, akkor a maradék 6 órás Barcelonába beleférne, hogy átugorjunk #Tenerifére szintén 1-1.5 órára?
A #migráncsok fognak robbantani amikor arra járunk? Vagy csak a tömegbe hajtanak? Ha csak a tömegbehajtanak, akkor melyik utcában fog ez megtörténni? Pontosan mikor? Tudtok olyan helyet ahonnan szupi képeket lőhetnék erről az autentikus élményről? Népviseletben lesznek, vagy csak egyszerű nyugatias utcai ruhában? Én olyat szeretnék ahol népviseltben vannak.
Ha a migráncsok megtámadnak és elrabolnak minket, akkor az #expedíciónk hölgy tagját mire és mennyiért érdemes elcserélni? Hány tevét, esetleg olajfúrótornyot ér a pornós múlttal rendelkező, klimax előtt álló, szabadnapos peepshow táncos kinézetű, 5D-s tarantula láb szerű szempillájú, tetovált szemöldökű, kiéltfejű, ribancrendszámos, szőkére festett, a melegben szétolvad sminkű hölgy, akinek kilóg a gatyájából a csíktangája? A gépet vissza #Butapestre így is elérjük?
A felsorolt célállomásainkon ismertek olyan vendéglőket, ahol látványos helyi ételeket készítenek, és a vendégeik toleránsak, ezért megengedik hogy lefényképezzük a kajáikat, amiket a fészen megosztva nagyon sok lájkot gyűjthetnénk?
Ismertek helyi #magyarnyelvű #idegenvezetőt aki felvenne minket a repülőtereken, majd körbevezetne pár doboz occsó magyar cigiért meg egy kis házi páleszért? Na jó, plussz lájkolnánk az oldalát a fészen.
#Autóbérléssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata, ahol nincs kaukció? És jogosítványt sem kérnek? Sofőrrel?
Jaaaaaaaa! Majdnem elfelejtettem a legfontosobbat4! A #szállás! Bár nem fogunk ott aludni, mert a 8 órába csak Milánó és Barcelona (esetleg Teneriffe) fér bele lazán, meg persze egy kis #Lanzafame (de psssssszt!) viszont hallottam, hogy az utolsó pillanatban lelehet mondani ingyé a szállásokat. Akkor miért ne foglalhatnék le egy csomó szállást, amiket megoszthatok a Facebook oldalamon? Mindenféleképpen olyan helyet akarok foglalni, aminek a neve legalább négy szóból áll és benne van #eco #resort #green #village - három szavas szállások még jöhetnek, de annál kevesebb szóból állók nem! Különben hogy irigykednének az ismijeim a fészen?
Mint olvashatjátok életünk nagy utazása előtt állunk amire évek óta várunk és készülünk. Ilyenkor szokott lenni #belső #átalakulás. Hány órakor fog megtörténni? Mert akkor a 3210-es okostelefonomon beállítanám a órát csörgőre, hogy nehogy elfelejtsem megörökíteni, és megosztani a fészen. A #belsőátalakulás pontosan mit is jelent? A vesém a májammal, a tüdőm meg a lépemmel helyet cserél? A sípcsontom meg a gerincem helyére kerül? Vagy mit? Ha átmegyek a reptéren a röntgenen és észreveszik, hogy belsőátalakulást éltem át, akkor vissza engednek Magyarországra? Vagy új útlevelet kell készítenem? Ha nem lesz kényelmes ez a belső átalakulás, akkor hogyan tudjuk visszacsinálni?
A #komfortzónámból szeretnék kilépni. Hány csillagos lesz az új komfortzónám? Mi jár hozzá? De ha túl meleg van Barcelonában és nekem nem tetszik mert izzadok, akkor ezt nem lehetséges lemondani? Hogy tudok visszalépni a komfórtzónámba? Mennyibe kerül a jegy vissza?
#Utasbiztosításra nem költünk, mert nem szoktunk balesetet szenvedni. De ha mégis, lehet utólag csinálni?
A legszebb, gyönyörűszépséges, lenyűgöző, csodálatos, varázslatos, irigylésreméltó, imádnivaló, überszuper, fantasztikus, festői, fenséges, elbűvölő, mesés, álomszép #naplementét megvárja a repülőgép? Ha nem, akkor meglehet győzni a sofőrt?
#Autentikus programokra is szeretnénk elmenni, ahol 15-20 perc alatt mélyen tudnánk bepillantást nyerni a helyiek életébe, ami alapján indítanánk egy facebookos utazásos és szakmai oldalt, ahol tanácsainkkal szeretnénk viszonozni a segítségeteket. Esetleg jobban szeretnétek, ha egy önálló weboldalon vagy blogon osztanánk meg nagy kalandunk élményeit? Ha tetszik a kalandos életünk, akkor várunk az illegálisan szervezett kiscsoportos utazásainkra és kalandtúráinkra, amikről magánüzetben 'okosba tájékoztatunk. Szerintetek hány oldalas könyvet lenne érdemes írni erről az expedíciónkról? A könyvet mennyiért adjuk? Lenne rá igény?
Klein Dávid tudna nekünk is szponzorokat és támogatókat szerezni ehhez a oxigén tartály nélküli szupikülönleges és egyedi expedíciónkhoz? Gondolom ha magának sikerült, akkor tud nekünk is, mint mindenkinek!
A negatív komikra nem vagyunk kíváncsiak azoktól, akik nem tolerálják, hogy lehet #másképpen is utazni!
Eddig ez a #terv. De! Ha addigra szakítok a párommal, akkor mit javasoltok hova menjek egyedül? És ő az új társával?
A Hungarian Geographic oldalát megtalálhatod a Facebookon is

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariangeographic.blog.hu/api/trackback/id/tr512633843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lucifer Morningstar 2017.07.03. 11:19:00

Az általad valószínűleg istencsászárnak kikiáltott külföldi turista ugyanilyen tirpák paraszt. Rólad viszont jó véleményt lehet adni a saját néped lenézése alapján.
Gratula.

P. J. Fry 2017.07.03. 11:24:04

"it's is my life"

Nekem tetszett! Nagyon! Mer' én inteligencs vagyok! :D

Mokaka (törölt) 2017.07.03. 11:28:58

Már az első három sor után izzadságszaga volt.

Példa Péter 2017.07.03. 11:38:05

Ez most mi akart lenni?

zati 2017.07.03. 12:04:26

Ez kamu. Poénnak jó lehet (ízlés dolga), de a beharangozó szerint "ilyen a nagyar turista".
Nos, nem ilyen.
Láttam pár furát. Azért nem a bográcsállvány és a hónaljszőrzet szaga (wtf..?) a probléma a magyarokkal.
Igen, sok hőbörög, zúgolódik, gyalázza a kaját, miközben két pofára tömi a szájába. Én nem, nem beszél semmilyen idegen nyelvet. Én inkább ezt domborítanám ki.

wasserkopf 2017.07.03. 12:05:05

Jó nagy bunkó vagy, ecsém..... Kár azt hinned, hogy ostoba, gagyi és kulturálatlan emberek csak és kifejezetten a szegény(ebb) társadalmi rétegekből kerülnek ki. Például jelen poszt írója bizonyára jól el van eresztve pénzügyileg, viszont ezen írása kifejezetten gusztustalan és szar. Kb. olyan, mint otthonról cipelt kalbászos szenvicset zabálni Barcelonában.
Az anyagiakban való dúskálás önmagában nem hoz szellemi-kulturális-izlésbeli szinvonalemelkedést, erre többezer-több millió példát bírnék hozni, többek közt ártunk és kurmányzunk prominensei, illetve milliárdosokból álló holdudvaruk közül.

Roboduck 2017.07.03. 12:18:30

Nem mindenki türhő bicskástirpák, aki olcsón szervezi a saját útjait. Sőt: épp a viszonylag kispénzű, tanult, legalább egy elterjedtebb idegen nyelvet beszélő 20-40 éves emberekre jellemző, hogy végre kiszabadulhattak a világba, hála a fapadosoknak, erbíenbínek, kanapészörfnek és az internetről begyűjthető rengeteg információnak.
Eddig jellemzően két kategória utazott: a magyart is törve beszélő, tipikus magyar "vállalkozók", valamilyen utazási irodán keresztül (mert idegen nyelven egy sört is csak mutogatva képes rendelni), valamint a jól menő Budapesti belvárosi (esetleg I-II-XII) családok csemetéi elit iskolák bizonyítványaival, külföldön szerzett nyelvtudással és persze pénzzel jól kitömött hátizsákkal.
A cikk írója - gondolom - ez utóbbi kategória...

Kivlov 2017.07.03. 12:40:55

A Jon Bovi egy elég korrekt, magyar Bon Jovi Tribute zenekar (volt).

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2017.07.03. 13:08:46

Ehh, azt hittem, hogy legalább egy valódi gyűjtés lesz Facebook-posztokból vagy valami.

Egyébként ostobahülyék mindig is utaztak (és nem csak Magyarországon akad belőlük), de mivel igen olcsók lettek a repjegyárak, ezért népességarányosan egyre több ostobahülye utazik.

Ráadásul kb. 10 évvel ezelőttig nem volt hova megírniuk a hülye kérdéseiket (az utazási irodák tudnának ám mesélni).

Jon Bovi 2017.07.03. 13:10:42

"it's is my life"

He?

Plumper_ 2017.07.03. 13:44:07

én azt teljesen megértem, hogy sokan iszonyú nehezen tudják összehozni a lóvét az ilyen nyaralásokra, akkor pedig a maximumot akarják kihozni. másoknak lehet, hogy semmit nem jelent a plusz egy kör étel / ital, vagy kis plusz idő erre-arra, hamár.
a tipikusságok és modorosságok azért viccesek.

AdamTheTux 2017.07.03. 15:43:38

Úgy fest, betalált :D

Amúgy minden náció turistái között akad egy jellegzetes réteg, amit messziről felsimerni. Görögországban számomra a magyarok mellett (nylonszatyros nyugdíjasok) a szláv nyelveket beszélők (oroszok?) tűntek fel a legjobban.

I-Work 2017.07.03. 16:41:36

Hungarian Geographic:
Készséggel elhiszem, hogy a nyaralni indulók egy részének a szellemi képessége nem több, mint egy ménes hintalónak, de ez minden nemzetre érvényes.
Ilyen módon erőltetett és szellemtelen a post.
Megjegyzendő, hogy ízléstelen magatartás, ha valaki mániákusan foglalja az ingyenesen lemondható szállásokat, de ugyanebbe a kategóriába tartozik a low cost légitársaságok túlfoglalási üzletpolitikája is.

Sia 2017.07.03. 16:53:53

Volt szerencsém magyar turistákhoz idegenvezetőként külföldön népszerű tengerparti üdülőhelyen, hát... a szállodában nem az oroszokat rühellték, hanem a magyarokat. Mert lehet, hogy a ruszkik egy héten egyszer berúgtak és dajdajoztak egyet, amíg rájuk nem szóltak, a magyarok viszont minden áldott nap csak a problémát csinálták. Nem tetszik a függöny, nem kényelmes a matrac, miért nincs rántott hús (??? egyél itthon bazdmeg, pörköltöt ne főzessek neked?), miért nem kap ingyen furikázást vásárlókörúthoz (3 csillagos szállodában? Az akkor jár, ha 5 csillagos all inclusive-ra fizetsz be), amikor elintéztem a cicómicónak meg a palijának a kisbuszt a vásárlókörúthoz, egész nap futtaták a sofőrt meg engem is, aztán csesztek bárhol bármit vásárolni. Jaj hát ők nem gondolták, hogy ennyire drááááága itt a bőrkabát meg az aranynyaklánc (nem tudom, 70-es évekbeli sztorik alapján azt hitte, 10 fillér lesz, vagy mi?). Órákig tudnék mesélni a bunkóbbnál bunkóbb, semmiért fizetni nem akaró, de minden szolgáltatást KÖVETELŐ magyar turistákról. És igen, vannak más nemzetek között is bunkók meg tirpákok, de őszintén, a három hónap alatt egyik idvez társam se szívott annyit a külföldijeivel mint én a magyarokkal. Nem mondom, volt közöttük egy-két normális is, nyilván, de minden 10 fős csoportban volt legalább 2-3 mélyparaszt, aki villogni akart az ismerősei előtt hogy hol nyaral, de rendszeresen megszegték a hotel szabályzatát, mert ők "spórolnak". Pl. kávét főztek az erkélyen, ami tilos volt, naná, hogy kik borították le az erkély alatti asztalra a forró kávét? Ja és akkor háborogtak, hogy a hotel kifizettette velük az összegenyált asztalterítő árát. Még jó, hogy épp nem ült ott senki, mert akkor kórházi számlát is fizethettek volna. Kisstílű, garasoskodó, bunkó népség vagyunk, tetszik vagy nem tetszik...

BucketWorld · bucketworld.blog.hu 2018.07.15. 02:41:39

Sarkítva ugyan, de van benne bőven igazság. Gyakorlással viszont ezekből is ki lehet nőni. ;)
süti beállítások módosítása