Flag Counter
A Big Ben digitális órára váltott
2015. április 01. írta: Hungarian Geographic

A Big Ben digitális órára váltott

A modern idők szava eljutott a londoni Westminster-palotáig, ahol az 1858-ban átadott világhíres Big Ben óratornyát digitalizálták. bbd.jpg

A világ negyedik legnagyobb, négyoldalas óratornyának (Minneapolis Városházáé a legnagyobb) nem csak az óralapja változott, hanem leszerelték a 13,5 tonnás harangot is, így mostantól - az egyik főszponzornak hála - az idejemúlt harangszó helyett az iPhone “bip” hangja kürtöli világgá a pontos időt.

A felújítást követően az óra szerkezete szemétdombra került, de sikerült megszereznem az egyik mutatót, amit szeretnék felajánlani a Kiscelli Múzeum számára, ahol január óta őrzik a Széll Kálmán (volt Moszkva) tér legendás óráját.

Ide nem tudom, hogy mit kellene írnom azért, hogy a Facebookon is kövessétek a Hungarian Geographic oldalát, vagy legalább az eddigi jegyzeteimre is rákattintsatok itt, a blogomon. De! Amíg kitalálom, addig bátran lepjetek meg ha tetszett az írásom, és szerezzetek nekem egy perc örömöt azzal, hogy követtek a Facebookon és beleolvastok a többi írásomba is

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariangeographic.blog.hu/api/trackback/id/tr327325480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása