Flag Counter
Törésvonal (San Andreas)
2015. június 03. írta: Hungarian Geographic

Törésvonal (San Andreas)

A látványosan összevágott trailerekkel, és a várakozásokkal ellentétben a Törésvonal nem egy katasztrófafilm, hanem a film katasztrófája. Az előzetesekben látott jelenetek messze a legjobbak az egész filmben, amiknél jobb részek már nem kerülnek elő az 1 óra 54 perc alatt. Ennek ellenére megéri a mozijegy árát, de csak azért mert a számítógépek által generált apokalipszis, a nézőket eljuttatja a digitális kábulat állapotába.  

sa3.jpg

A film történetére felesleges sok időt szánni, mert aki látott már földrengés által, nyugati partot elpusztító filmet, az ebben az alkotásban viszontláthatja szinte ugyanazokat a jelenteket, csak giccsesen lebutítva, a nézőket teljesen hülyére véve - nézve.

sa2.jpg

Mielőtt beállsz a sorba jegyet venni, józan paraszti esszedet hagyd a mozin kívül, mert azt használva kifejezetten fejfájdító lesz követni a nonszensz eseményeket. Amikből csak egyetlen egy üzenet jut el a filmvásznon keresztül a nézőhöz: hülye vagy! Vagyis akarom mondani: HÜLYE VAGY! Ezt tolják a képedbe az alkotók, néhány percenként újra, és újra. Akinek erre van igénye, vagyis akarom mondani igénytelensége, annak a Törésvonal tökéletesen kiszolgálja az igényeit, vagyis akarom mondani igénytelenségét…

A popcorn filmek generációjának legújabb darabja megadja az édes semmire vágyakozóknak azt, amire vágynak, a többi nézőnek meg ezúton szeretném kifejezni a részvétemet.

sa4.jpg

Felmerülhet a kérdés, hogy ha ilyen rossz a véleményem a Törésvonalról, akkor minek nyavalygok nektek? Nincs jobb dolgom mint a netet teleszemetelni negatív kritikával?
Nos, a film maga 10-ből maximum és jó szívvel: ötös. Amiről ezért, magamtól, biztos, hogy egy szót sem írtam volna ide. De! A katasztrófa jelenetek digitális varázslata minden pálmát visz!
A pusztulást, gyönyörűségként mutatja be, ahol a nézőnek eszébe sem jut, hogy a filmben akár százak, akár ezrek, akár milliók halnak meg azokban a lélegzetelállítóan megszerkesztett pillanatokban. sa1.jpg

3D-ben néztem meg a filmet, amit így utólag nem tartok jó döntésnek. Semmi pluszt nem ad az élményhez. Sőt! Inkább elvesz, mert vannak olyan izgalmas jelenetek, amikor kifejezetten zavaró a szemüveg.

Dwayne “The Rock” Johnson legyőzte az anyatermészetet, a családját is megmentette, de nem tudta a Törésvonalat megmenteni: 6/10

Ide nem tudom, hogy mit kellene írnom azért, hogy a Facebookon is kövessétek a Hungarian Geographic oldalát, vagy legalább az eddigi jegyzeteimre is rákattintsatok itt, a blogomon. De! Amíg kitalálom, addig bátran lepjetek meg ha tetszett az írásom, és szerezzetek nekem egy perc örömöt, azzal, hogy követtek a Facebookon és beleolvastok a többi írásomba is

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariangeographic.blog.hu/api/trackback/id/tr987513614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.06.03. 21:30:10

Izé, gondolom a plakáton csak feltűnt kivel reklámozzák a filmet, ki a főszereplő? Akkor meg mit csodálkozol, és nézel ki a fejedből mint az ecceri szavazópolgár aki az I. orbán elmúlt8éve után újra a fideszre szavazott?

pneumónia 2015.06.03. 21:39:11

Pedig csak idő kérdése, hogy valóságban is beinduljon a szt andrás törésvonal,
feszt piszkálják

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2015.06.03. 22:26:06

a "hülye vagy" manapság sok sikerfilm fő üzenete, és az emberek ezért is imádják ezeket. pl transzformersz, avengers, galaxis őrzői stb :D

egyinges 2015.06.03. 23:00:55

Ez olyan film, mint ami volt pár éve? Nem tudom a címét, csak arra emlékszem, hogy a neutrínók reakcióba léptek egymással és utána szétcsúsztak a bolygó lemezei. a gazdagok pedig bazi nagy hajókon túlélték, ahogy a Himalája becsúszik a tengerbe.

ComLo 2015.06.04. 04:24:32

@egyinges: A 2012 legnagyobb poénja, mikor a tv-ben bemondják hogy a világ minden vezetőjét megmegntették, kivéve az olasz elnök maradt otthon imádkozni a népével. A társaságban ahol néztük erre megszolalt valaki:
- Jah Berlusconi-ról ezt pont el tudom képzelni.

ComLo 2015.06.04. 04:27:12

Egyébként ... a plakátra nézve, nekem a cím hangsúlyosabb volt mint a leomló város, és a főszereplő. Aztán összeállt a kép, még az is hogy a cím a törésvonalra utal. De ... nem is tudom, azt hittem ez levédett márkanév, de mindenképp meg kell melíteni a Rockstart-t is, hogy ma egy komplett generációnak, a San Andreas-név hallatán, egy LA-ben játszódó videójáték ugrik be ...

2015.06.04. 08:21:25

@pneumónia: Nem kell piszkálni, be van indulva már néhány száz millió éve.
A film amúgy tele van olyan marhaságokkal, amit a Szent András sosem fog művelni. Nem mintha ez az ilyen filmek célközönségénél számítana.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.04. 09:55:52

Letölöttem, de nem bírtam 10 percnél tovább nézni. Dögunalmas sablonfilm.

VogelZsigmond 2015.06.04. 10:24:39

@endike: "a "hülye vagy" manapság sok sikerfilm fő üzenete, és az emberek ezért is imádják ezeket. pl transzformersz, avengers, galaxis őrzői stb :D"

Nem tudom, hogy kepben vagy-e, de ezek filmek titkolatlanul is a SCI-FI kategoriaba tartoznak. Ezek nem valoban megtortenheto esemenyeket dolgoznak fel! Akkor meg hogyan is vennenek teged "hulyere"??
Az hogy neked nem tetszik, az meg nem egyenlo a cikkben leirt "hulye vagy" fogalmaval!
Te kevered a szezont a fazonnal...

2015.06.04. 11:07:10

@egyinges: na az ugyanilyen igénytelen unalmas szarfilm volt, mint ez. de ezt már nem nézem meg !
süti beállítások módosítása