Flag Counter
Gonosz Macskát ért az Isteni műszak.
2014. július 20. írta: Hungarian Geographic

Gonosz Macskát ért az Isteni műszak.

Ezen a héten 10. alkalommal rendezték meg a világ egyik legizgalmasabb horror és sci-fi ünnepét a szlovéniai Ljutomer városában a Grossmann Fantasztikus Filmek és Borok Fesztiválját, ahol Bodzsár Márk alkotása, az ISTENI MŰSZAK zsebelte be a fesztivál fődíját - a Gonosz Macskát.

ggm1.jpg

Életmű díjjal jutalmazták Djordje Kadijević szerb filmrendezőt, aki az egykori Jugoszláviában úttörője volt a fantasztikus filmekkel való kísérletezésnek.

Grossmann2.jpg

Különdíjban részesült a spanyol Marc Carreté lenyűgözően izgalmas és erőteljes filmje a ASMODEXIA, ami a vallás sötét bugyrába enged betekintést, oda ahol a katolicizmus a sátánizmussal keveredik.

gross4.jpg

A legjobb rövidfilmért járó díjat a szintén spanyol UNDERGROUND nyerte. Miguel A. Carmona alkotása Alfred Hitchcockhoz méltóan mutatja be ahogy a személyes konfliktusból valós dráma válik, ahol a halálfélelem végzetes döntést eredményez.

A díjazottakon túl elismerésben részesült a spanyol Diego Modino EPHEMERAL című műve, amiben a sikeres házasság meseszép idillje találkozik a brutális valósággal.

Az Európai Fantasztikus Filmfesztiválok Szövetségének a díját, a Melies d’Argentet a nem meglepő módon szintén spanyol 24 HOURS WITH LUCIA nyerte, Marcos Cabota rendezésében. A Monty Python legsötétebb humorát idézően kerül bemutatásra, ahogy egy hányatatott házasság felfrissül a Sátán befogadásával. A gonosszal meg csak úgy lehet eredményesen megküzdeni, ha képesek vagyunk őt szeretni.

gross3.jpg

A spanyol filmek sikereinek dömpingje mellett kitüntetésben részesült a francia MOCKING DEATH - THE TUTORIAL Victor Druillet és Norman Jangot rendezésében. Ebben a bizarr gyakorlati útmutatóban megtudhatjuk, hogyan kell viselkedni ha az ajtódon kopogtat az Apokalipszis lovasa: a Halál.

Ha tetszett az írásom, kedveld és oszd meg barátaiddal és csatlakozz  a Hungarian Geographic Facebook oldalához, ahol bővebb tartalommal, linkekkel, videókkal, képekkel, érdekességekkel várlak

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariangeographic.blog.hu/api/trackback/id/tr46526133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása