Flag Counter
Az utazás szerelmese
2013. június 12. írta: Hungarian Geographic

Az utazás szerelmese

Egy hónapnál rövidebb utazásért felesleges kikelni az ágyból.

Köszöntelek Kedves Olvasó!

Nagyon örülök, hogy megtaláltál egyúttal szeretném megragadni az alkalmat, hogy néhány gondolatban elmondjam miért is jött létre ez az oldal: Miattad, miattam és mindenki más miatt, akik imádnak utazni, imádnak útra kelni, akik még csak tervezik, akik úton vannak, és akik visszatértek már az útjukról. Mindenkihez szól, akik álmodoznak, ábrándoznak, akiknek szíve összeszorul, teste beleremeg, ha az utazásra gondol. Az útról ahonnan élményekben gazdagon, feltöltődve pozitív energiával, önbizalommal és érdemi tapasztalattal telve, jobb emberként, kiforrottabb személyiségként térünk vissza. Akik imádnak, és akik imádnának utazni ezek mind mi vagyunk: az utazás szerelmesei!

rg9.jpg

A sok szép és a sok jó élmény magához láncol, letaglóz, magával ránt, magába szippant, nem enged! És ez így van jól! Hisz ez szerelem! Hagyjuk, hogy uralkodjon rajtunk, az érzelmeinken, a gondolatainkon, a cselekedeteinken, hisz amikor vele vagyunk - szárnyalunk…

Az utazás szerelmeseinek az utazás szerelmesétől csak egyféleképpen lehet írni közös szerelmünkről: tiszta, őszinte és igaz szerelemmel. Ezért talán a helyes szó nem blogolás, bejegyzés, útleírás, hanem talán egyszerűbb lenne szerelmes gondolatokból táplálkozó szerelmes sorokba összeálló szerelmes levelek gyűjteményének nevezni, amit ezúton szeretnék megosztani veletek. 

Gyere, tarts velem ezen a virtuális utamon, ahol az elhagyott mérföldköveket elolvasott sorok és oldalak helyettesítik, ahol az út pora nem lepi be verejtékes arcunkat, mégis minden egyes lépéssel közelebb kerülünk, hogy szerelmünk beteljesedjen…

Indulás

Azon gondolkodtam, hogy honnan kezdjem el a sztorizást és bizony nem is olyan egyszerű hisz kb. 2,5 év utazós kalandjaiból kell választanom. Először arra gondoltam, hogy 2004-től 2010-ig merítek de rájöttem, hogy megkell próbálnom húzni egy határt ami képes egyszer egy szép napon lezárni ezt a blogot. Így a 2007-2010-es időszakot próbálom itt visszaadni bővebben az azt megelőző és az azt követő időszakokból meg csak csemegézek hisz már vagy túlságosan leülepedtek vagy még nem nyugodtak meg a kedélyek olyan formán, hogy tiszta fejjel írjak azokról az élményeimről. Nyugalom! Egy kis türelmet kérek.

Lesz így is majd szó Hawaiiról, Miamiról, Los Angelesről és más amerikai nagyvárosokról, a legendás 66-os út átszeléséről, bolygónk legforróbb sivataga a Death Valley-ról, Indiánokról, Vadnyugat, Vadkelet, kobra és anakonda vadászat és piranja halászat Amazóniában, Inka és Inkákat megelőző kultúrák felfedezése az Andok körül, aranymosás, Sámánok által celebrált rítusok és rituálék. Che Guevara utolsó napjainak bejárása, Dél-amerikai foci, hajókázás az Amazonason az egyszerűen átléphető kis erektől a több kilométer széles folyómederig, Patagónia, kutyafogat hajtás Tűzföldön, Buenos Aires, Rio de Janeiro, vízesések, Nemzeti Parkok, lakatlan szigetek és tengerpartok tonnaszámra, fehér homoktól a fekete homokig minden színskálában. Magashegyek hófödte csúcsai, Maya romok és törzsek, Sandinisták, Contrák, Spanyol hódítók emlékei, dzsungel és más kaland túrák Latin-Amerikában. Roncsbúvárkodás Fülöp-szigeteken, stílusos couchsurfing Borneón a fejvadászok rejtett „Hosszú Házában”, barlangok denevérek millióival, ősember rajzaival és temetkezési helyeivel, barlangok atombunkerrel, múmiákkal, barlangi tavakkal, vizalatti folyóval, diktatúrák börtönei, Full Moon Pary, Angkor Watt, Viet Cong, Pathet Lao, Vörös Khmer és más harcászati csataterek, alagutak, (atom)bunkerek és még sok minden amit Észak-, Közép- és Dél-Amerikán túl Délkelet Ázsiában láttam, tapasztaltam és átéltem. 

EL.jpgBáró Eötvös Loránd Ágoston, mint hegymászó

„Turista az, aki útra kél azért, mert foglalkozásának egyformasága, gondjainak sokasága közepett álmaiban feltűnik előtte egy olyan szebb világ, amelyben zöldebb a fű, kékebb az ég, magasabbak a hegyek, szebbek vagy különlegesebbek a házak, barátságosabbak az emberek, s aki ez álomkép eredetijét fáradtságtól vissza nem riadva keresi - s mert hiszen e Földön élünk, talán soha meg nem találja -, de azért jókedvét el nem veszíti, hiszen örömét ez a keresés teszi."  (Báró Eötvös Lóránd)

Ha tetszett az írásom, lájkold és oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal is. Kedveld és csatlakozz a Hungarian-Geographic-hoz a Facebookon, ahol bővebb tartalommal, linkekkel, videókkal, képekkel, érdekességekkel - amik szintén izgalmasak, de nem érnek meg egy újabb blogbejegyzést.

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariangeographic.blog.hu/api/trackback/id/tr225357221
süti beállítások módosítása