Flag Counter
Pop-Thor: Ragnarök-Corn
2017. október 31. írta: Hungarian Geographic

Pop-Thor: Ragnarök-Corn

A Marvel Moziverzum nem a legjobb filmje a legújabb Thor, viszont a legviccesebb.
Londonban volt szerencsém a magyarországi bemutató előtti héten megnézni a harmadik Thor-filmet egy film-maraton keretén belül, amely pénteki délutánon nem csak Asgard jövöjéért izgulhattam, hanem azért is, hogy végre befejeződik-e a Fűrész, vagy Bukarestet elpúsztítja-e az Űrvihar?
tb2.jpg

A popcorn mozi szintet lépett. Vele, én is.
Életemben először nem zavart a 3D-s szemüveg a film első 60 percében, de addigra már annyi mindent belepréseltek ebbe a színes, és látványos vizuális produkcióba, hogy azon kezdtem el agyalni, hogy vajon hány különálló történetből fog egészet alkotni mire letelik a 2 óra 10 perces játékidő. Ekkor még naivan kettőre saccoltam, a film végén már bátran állíthattam, hogy 3 filmet, 3 történet mixeltek össze. Ezért nem lehet könnyednek nevezni a Thort még a saját univerzumában sem, inkább csak súlytalannak.
tb1.png
A mennyiség természetesen ez esetben is a minőség rovására ment.
De amikor az írtam fentebb, hogy szintet lépett a popcorn mozi, akkor nem arról akarok beszélni, hogy simán 3 filmnyi anyagot bújtattak a filmkockák közé, hanem arról, hogy a Thor: Ragnarökben nincsenek főszereplők, nincsenek olyan történet szál, amire másnap is emlékszünk.
Van helyettük Taika Waititi, a rendező aki szabadkezet, és korlátlan mennyiségű pénzt kapott, hogy jól érezze magát a kamera mindkét oldalán.
tb3.jpg
Mikor a történet elején Hela, a Halál-istennője összetöri Thor kalapácsát, kb ugyanabban a pillanatban ért véget a film, ahogy várhattuk volna a megelőző két részt követően, az addig főszereplőnek gondolt színészek minimum egy lépést hátraálltak, a történet megszakadt, és Taika Waititi ránkrúgta a filmvásznat.
Előbb, mint rendezőként. Majd, mint színész is uralma veszi a játékteret, amikor megjelenik Korg, a sziklaszőrny szerepében.
Kíváncsian várom hogy ezt a boritékolható sikert követően, Taika Waititi egy másik műfajban milyen különlegességet fog alkotni? Ezt a nevet jegyezze meg mindenki.
tb4.jpg
Ez a színes, vibráló, lüktető, mézes-mázas, túlcukrozott, tömény szirup amikhez a legújabb Thor leginkább hasonlítható - mindenki számára lecsúszik. Egyszer.
A film erőssége, a gyengéje is egyben: a gyerekes humor. Ami kétségtelen, hogy az Y-generációt bevonza a mozitermekbe, de sokakat távol is tart.
Eredeti hanggal: 8/10
Magyar szinkronnal: 7/10
Hungarian Geographic oldalát megtalálhatod a Facebookon is

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariangeographic.blog.hu/api/trackback/id/tr6013119254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása