Flag Counter
A világ 50 leglátogatottabb turista látványossága
2014. április 24. írta: Hungarian Geographic

A világ 50 leglátogatottabb turista látványossága

Minden utazó bakancslistáját a világ 50 leglátogatottabb látványosságának a felkeresése teszi teljessé. Ezek a helyszínek okkal vannak ott, ahol. Hisz ezek megszámlálhatatlan filmnek, könyvnek és tv sorozatnak adtak már otthont.

las-vegas-strip3.jpg

A LoveHomeSwap.com által elkészített alábbi grafikon nem csak azt mutatja meg, hogy hány turista keresi fel évente ezeket a helyeket, hanem azt is, hogy mikor van a főszezon - amikor valószínűleg helyiekkel alig találkozhatunk itt.

Érdekes észrevenni, hogy a majdnem 40 millió látogatóval és szerencsejátékossal első helyezett Las Vegas közel 7 kilométer hosszúságú szórakoztató negyedét még másik 8 turista attrakció követi az Amerikai Egyesült Államokból, majd csak a tizedik helyen lévő pekingi Tiltott Város képvisel más országot - más kontinenst 15,3 millió turistával.
Európa leglátogatottabb helyszíne a 13. helyezett párizsi Notre Dame katedrálisa 13.650,000 embert vonz, míg Ausztráliát a Sydneyben található Opera Ház képviseli a 31. helyen.
Az ötvenes listát a japánban található Nagashima Spa Land zárja 5.85 millió turistával.

A legnépszerűbb, a legnagyobb vagy a leglátogatottabb helyszínek lennének a legjobb helyek a világon? Személy szerint - mint tapasztalt utazó, azt gondolom, hogy egyértelműen nem, de a félreértések elkerülése végett ez egy objektív felmérés, ahol nem a szubjektív értékek dominálnak, mint például a kaland, a kihívás, a szépség, a történelmiség, a varázslatosság etc. etc...

Az utazó felelőssége az, hogy megtalálja a helyes egyensúlyt a hosszú sorokban kígyózó tömegek és a világ kevésbé látogatott csodái között. Ezek különbözősége, és ezeknek a különbözőségnek a megtapasztalása és leküzdése teszi teljessé a kalandvágyók listáját és felejthetetlenné az utazást.
Te hány helyen voltál eddig és még hányat szeretnél felkeresni az alábbi helyszínek közül?

50.jpg

Ha te is kíváncsi vagy arra, hogy barátaidnak és ismerőseidnek mi a válasza a feltett kérdésekre, akkor ne csak kedveld, hanem oszd is meg írásomat, és csatlakozz a blogom Facebook oldalához a Hungarian Geographic-hoz 

A bejegyzés trackback címe:

https://hungariangeographic.blog.hu/api/trackback/id/tr446076454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása